lundi 20 novembre 2017

SQUASH SOUP AND CURRY WHIPPED CREAM / SOUPE DE COURGE ET CREME FOUETTEE AU CURRY


soupe de butternut curry



Hi Guys !

Ok so here is the new rule of the blog : one new recipe every monday ! And guess what ? I have them scheduled for the next 4 months ! Yes I know, when I want to work, I do it well....Like everyone no ?

The cold weather is coming ! So it is officially the soup's season !
But sometimes soups can be soooooooo boring !
I have for you the perfect recipe, to surprise your family, or your friends, with this simple soup, and a big kick on it !
Pumpkin or squash soups are easy, and naturally creamy for the most part, but sometimes the taste is always the same. Here, you have the taste of the curry which surprises you, and the coconut too if you mix cream and coconut cream in your whipped cream.
You have an exotic touch, on an easy recipe !

Voici donc la nouvelle règle du blog : une nouvelle recette tous les lundis ! Et vous ne devinez jamais ! Elles sont prevues pour les 4 prochains mois ! Je sais, quand je m'y mets sérieusement, je peux faire les choses bien...Comme tout le monde en fait non ?

Les températures baissent ! La saison officielle des soupes est donc ouverte !
Mais parfois les soupes peuvent être légèrement ennuyeuses !
J'ai pour vous la parfaite recette, qui va étonner votre famille ou vos amis, avec cette simple soupe, et un petit truc en plus !
Les soupes de courges peuvent avoir, malgré leur consistance naturellement crémeuse, un gout un peu plat.
Le curry va donc surprendre vos papilles, de même que le gout du coco, si vous mixez la crème de coco à votre crème fouettée.
Un gout d'exotisme, sur une recette facile !




Ingredients (6 people) :

     - 1 kg ( 2 pounds) of the squash you want, like butternut squash
     - 1 onion
     - 2 cloves of garlic

     - 1 bay leaf
     - 75 cl = 3 cups of vegetable broth, or chicken broth

     - 25 cl = 1 cup of water ( optional)
     - salt, pepper and ground nutmeg
     - 2 cups of heavy cream ( or 1 cup of heavy cream and 1 cup of coconut cream)
     - 1 tbsp of curry



Peel and cut the pumpkin in pieces ( 3 cm, 1 inch). 
Peel the onion and slice it
Peel the garlic and crush it

In a pot, put the pumkin, onion, garlic, broth, water, bay leaf, salt and pepper. 
If you want, you can brown the vegetables a little bit in some olive oil, before pouring the broth.
If the broth doesn't cover the veggies, add some more water.

Bring this to a gentle boil and let simmer until the pumpkin is cook, around 20-30 minutes. Depends of the size of your veggies.

Take you blender stick, or if you don’t have one, pour this in a food processor.
Blend it until a very smooth.

If you want a creamier consistency, you may add half a cup of half and half.

In a cold bowl ( put it in the freezer 30 minutes before using it, with the whip), pour the cold heavy cream and the curry.
Whip it until it’s like a chantilly cream. Watch out !!! if you beat it too much, you’ll make butter !!!

Serve a nice dollop of this whipped curry cream on the hot soup ! An easy way to transform a simple soup in a fancy one ! 





Ingredients pour 6 personnes :  

     - 1 kg de courge, au choix. Butternut par exemple
     - 1 oignon
     - 2 gousses d'ail
     - 75 cl de bouillon, de légumes ou de volaille
     - 25 cl d'eau ( facultatif)
     - sel, poivre, muscade
     - 1 feuille de laurier
     - 50 cl de crème liquide entière  ( ou bien 25 cl de creme liquide et 25 cl de creme de coco)
     - 1 cuillère à soupe de curry

Pelez la courge et coupez la grossièrement en cubes.
Pelez l'oignon et coupez le en cubes également
Ecrasez l'ail.

Dans une cocotte, déposez la courge, les oignons, l'ail, le sel, le poivre, le bouillon, le laurier, le sel et le poivre.
Si vous voulez vous pouvez faire revenir vos légumes dans un peu d'huile d'olive avant d'ajouter le bouillon. Si le bouillon ne suffit pas à couvrir les légumes, ajoutez de l'eau.

Portez à petite ébullition et laissez mijoter 20 à 30 minutes, selon la taille de vos légumes.

Mixez ensuite le tout avec un mixeur plongeant, ou si vous n'en avez pas, dans votre blender.
Si vous souhaitez une consistance plus crémeuse, ajoutez une touche de crème fraiche.

Dans un bol bien froid, versez la crème froide et le curry. Fouettez-la jusqu'à ce qu'elle ait une consistance de chantilly. Attention si vous la fouttez trop elle se transformera en beurre.

Servez cette soupe avec une belle cuillerée de crème fouettée sur le dessus ! Une manière simple d'améliorer une simple soupe !




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